Inghetata de Vanilie
Serves 4
Viomil Impex SRL
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Total Time
1 hr
Prep Time
30 min
Total Time
1 hr
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Servings
4
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. 250 ml frisca naturala
  2. 250 ml lapte
  3. 4 galbenusuri
  4. 100-150 g zahar tos (dupa gust)
  5. ½ pastaie de vanilie
Instructions
  1. Se incepe cu baza din oua. Zaharul are si el rol in formarea cremozitatii cremei asa ca tineti cont de acest aspect si daca puneti doar 100 g in loc de 150 sau chiar 200 g sa va asteptati ca inghetata sa creeze cristale de gheata.
  2. Pastaia de vanilie se taie in 2 pe lung si se scot semintele. Laptele se pune intr-un vas si se adauga vanilia (semintele si pastaia taiata) si se fierbe.
  3. Intre timp galbenusurile se bat cu zaharul pana formeaza o spuma si apoi la rotatia cea mai mica a mixerului se adauga treptat laptele fiert.
  4. Crema astfel obtinuta se pune la fiert pe aburi pana se ingroasa un pic. Se aseaza castronul peste o oala in care fierbe putina apa si se amesteca cu un tel. Trebuie sa ajunga la 70-75 C (temperatura la care se gatesc galbenusurile). Nu o lasati mai mult pentru ca ouale se vor coagula! Dupa racire se muta in frigider.
  5. Dupa ce se scoate din frigider se mai bate odata cu mixerul. Separat se bate si frisca naturala (bine racita la frigider si ea).
  6. In bolul in care se afla crema de oua se adauga treptat frisca cu ajutorul unui tel sau al unei spatule.
  7. Se omogenizeaza ouale cu frisca si se obtine compozitia de inghetata care poate fi pusa la congelat.
  8. Daca aveti aparat de facut inghetata, se incepe procedeul de inghetare cu ajutorul aparatului.
  9. Daca nu aveti un astfel de aparat, se pune compozitia intr-o cutie de plastic cu capac si se pune la congelator. Se amesteca tot la 30 de minute pana ingheata de tot. Daca nu se amesteca se vor forma cristale de gheata.
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
VIOMIL IMPEX https://viomil.ro/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *