Cascaval Pane
Serves 4
Cascaval Pane
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Servings
4
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. 200 gr. cascaval sa fie mai tare, nu moale.
  2. 1 ou
  3. faina
  4. pesmet
  5. ulei pentru prajit
Instructions
  1. Spargem oul intr-o farfurie, adaugam sare si piper si batem cu furculita pana face putina spuma.
  2. Faina si pesmetul le pregatim in doua farfurii separate.
  3. Daca e nevoie, umezim usor feliie de cascaval. Scopul este ca faina sa adere mai usor, eu n-am facut-o deoarece cascavalul era usor umed de la frigider.
  4. Taiem cascavalul in felii groase de 1 - 2 cm - nu taiati mai subtire, nu va va reusi paneul asa cum trebuie.
  5. Trecem fiecare felie de cascaval intai prin faina, apoi prin ou, asigurandu-ne ca s-a acoperit peste tot, apoi prin pesmet.
  6. Repetam. Adica mai trecem inca o data bucatile de cascaval prin faina, ou si pesmet, asigurandu-ne ca acoperirea cu crusta e perfecta. Daca exista goluri, prin acestea se va scurge cascavalul topit in timpul prajirii si va ruina frumusete de aperitiv.
  7. Eu una prefer sa lucrez la aceasta faza cu o mana in timp ce cu cealalta, mai presar faina sau pesmet la nevoie. E un mod de a lucra mai eficient si mai putin cauzator de dezordine.
  8. Bucatile de cascaval deja imbracate in crusta le bag pentru jumatate de ora a congelator. Asta e un truc pe care l-am invatat de la un bucatar profesionist - explicatia e ca dupa ce sta la congelator, miezul va fi suficient de rece cat sa nu se topeasca prea repede in interior pana crusta deasupra nu s-a format in jur ca o bariera.
  9. Intr-o oala (eu prefer una de fonta) de marime medie, am turnat ulei de un deget si l-am incins.
  10. Adaugam cascavalul in uleiul fierbinte. Nu inghesuiti feliile la prajit, e mai bine daca e ceva spatiu, ca sa puteti intoarce bucatile fara sa le loviti si sa le gauriti din greseala.
  11. Cand s-a format o crusta rumena in partea de jos, intoarcem pe cealalta parte. Mare grija, nu folositi furculita si nu intepati bucatie. Ce mai bine ar fi sa folositi fie o paleta, fie un cleste de bucatarie su care sa apucati bucatile finut fara sa le gauriti.
  12. Cand crusta s-a rumenit pe ambele parti, scoatem din tigaie si asezam pe o farfurie peste care am pus hartie absorbanta (eventual servetele de hartie) care vor absorbi excesul de ulei.
  13. Gata, luati si mancati, cascavalul pane se serveste imediat ce a fost facut, altfel se va intari si nu va mai avea nici un farmec. In orice caz, nu farmecul unui cascaval topit, alunecand elastic din interiorul paneului dupa ce ai taiat crusta rumena si apetisanta.
  14. Se poate servi cu salate sau alaturi de alte aperitive.
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
VIOMIL IMPEX https://viomil.ro/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *